Etusivu

Kuinka löydän tarvitsemani tavarantarkastajan?
Voit hakea sopivan HTT-tavarantarkastajan kahdella tavalla:

1. Asiasanahaun perusteella

Asiasanaan perustuva haku ohjaa sinut sellaisten tarkastajien sivuille, jotka ovat käyttämäsi asiasanaluettelosta poimimasi sanan lisänneet omiin tietoihinsa. Jäseninämme saattaa olla tarkastajia, jotka eivät vielä ole lisänneet osaamistaan kuvaavia asiasanoja omaan profiiliinsa. Sen vuoksi on hyvä, että haet tarkastajaa myös alla olevan vaihtoehdon 2 perusteella.

2. Tavarantarkastajien hyväksymisryhmien perusteella

Hyväksymisryhmät auttavat tavarantarkastuksen toimeksiantajaa löytämään omaa toimeksiantoaan varten sopivan Keskuskauppakamarin hyväksymän tavarantarkastajan (HTT). Toisaalta ryhmäjako on tarkoitettu HTT-tarkastajien hyväksyntää varten: kukin tarkastaja hyväksytään asiantuntemuksensa ja kokemuksensa mukaisesti vain tiettyyn tai tiettyihin hyväksymisryhmiin.

Hyväksymisryhmät on järjestetty hierarkkisiksi kokonaisuuksiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että pääotsikko (esim. 1. ELINTARVIKKEET) tai ylempi ryhmä (esim. 2.1. Tekstiilit) kattaa ja antaa hyväksynnän kaikkiin sen alla oleviin saman numeroryhmän ryhmiin.  Sen sijaan alempi ryhmä (esim 2.1.1 Vaatteet) ei anna hyväksyntää ylempään ryhmään (2.1. Tekstiilit). Alemmissa ryhmissä voi toisaalta olla jokin erikoisalue, jota ylempään ryhmään hyväksytty tarkastaja ei tunne. Näissä tapauksissa hänen tulee ohjesäännön mukaisesti kieltäytyä tarkastuksen suorittamisesta. Joissain kohdissa on esitetty esimerkkejä kyseisen ryhmän tarkastuskohteista kursivoidulla tekstillä. Osalle tavarantarkastajia näitä kursivoidulla fontilla kirjoitettuja tarkastuskokonaisuuksia on merkitty osoituksena tietyn erityisalan asiantuntemuksesta. Nämä esimerkkilistat eivät ole tyhjentäviä.

Ota yhteyttä

Tavarantarkastukseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä:

Keskuskauppakamari
Tavarantarkastajalautakunnan
sihteeri: Raisa Harju
p. 09 4242 6214
raisa.harju@chamber.fi

Rakennustyö ja -tarvikkeet
Seppo Posti
p. 050 500 3033

Muut ryhmät
Rauno Virtanen
p. 0400 431 707

Muissa asioissa yhteydenotot
info@tavarantarkastus.com

liity jaseneksi htt

RT tietovayla

Copyright © 2010 - 2021 Tavarantarkastajayhdistys HTT ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Go to top